Παράδοση - Επιστροφές

1.Ο πελάτης έχει δικαίωμα να επιστρέψει το προϊόν που αγόρασε από την Gway, ΕΚΤΟΣ τα προϊόντα της ενότητας ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,"SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ", GADGETS, ειδών αξεσουάρ όπως ζώνες, τσάντες, ρολόγια, αξεσουάρ κοσμήματα, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, γυαλιά,  σετ κοσμήματα, κτλ, και να ζητήσει την αντικατάστασή του, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο άλλαξε γνώμη και δεν επιθυμεί πλέον την αγορά του προϊόντος. Αυτό μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που το προϊόν δεν καλύπτει για κάποιον λόγο τις προσδοκίες του. Στις περιπτώσεις αυτές, ο πελάτης οφείλει, με δική του χρέωση, να επιστρέψει το προϊόν που παρέλαβε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής του.


2. Εάν η επιστροφή δεν πραγματοποιηθεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών, η Gway δύναται να μην αποδεχθεί την όποια επιστροφή για αντικατάσταση.


3. Σε κάθε περίπτωση, τα επιστρεφόμενα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη και στην αρχική τους συσκευασία, να μην έχουν υποστεί φθορές από χρήση, να μην έχουν πλυθεί -σιδερωθεί – λερωμένα – ξεβάψει ή μυρίζουν άρωμα ,να φέρουν τις ετικέτες τους, καθώς και την απόδειξη αγοράς τους. Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα, φθαρμένα ή ελλιπή, η Gway δικαιούται να αρνηθεί την αντικατάστασή τους ή επιστροφή & τα επιστρέφει στον αποστολέα.


4. Η αίτηση αντικατάστασης/αλλαγής προϊόντος από τον πελάτη μπορεί να γίνει είτε συμπληρώνοντας το έντυπο αλλαγής/επιστροφής το οποίο εσωκλείεται στη συσκευασία του προϊόντος που εστάλη, είτε μέσω email στο katerina@gway.gr. Στην αίτηση που υποβάλει ο πελάτης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του, το προϊόν αγοράς του, ο αριθμός παραγγελίας, καθώς επίσης και το προϊόν με το οποίο θέλει να αντικαταστήσει αυτό που επιστρέφει. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το ίδιο προϊόν σε άλλο μέγεθος και χρώμα, ή να επιλέξει ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν. Εάν το νέο προϊόν έχει υψηλότερη τιμή, ο πελάτης πληρώνει τη διαφορά και εάν έχει χαμηλότερη, η διαφορά αφαιρείται από τα μεταφορικά. Η Gway δεν φέρει ευθύνη και δεν μπορεί να στείλει αλλαγές, σε περίπτωση που δεν είναι σαφώς ορισμένο το προϊόν που επιθυμεί ο αγοραστής. Οι αλλαγές που δεν έχουν τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας πάνω στο δέμα, με την παραγγελία, θα επιστρέφονται στον αποστολέα, μιας και ο αγοραστής δεν θα εμφανίζεται στο πελατολόγιο της εταιρείας. Ο πελάτης οφείλει για την ομαλή διαδικασία ολοκλήρωσης της αλλαγής να αναγράφει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ακριβώς όπως έχουν δοθεί κατά την παραγγελία. Έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει 2η αλλαγή στην αρχική του παραγγελία αλλά πλέον χάνει το δικαίωμα της επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που αιτιαστεί κάποιο πρόβλημα-είναι υποχρεωμένος να το κρατήσει & να κλείσει οριστικά η εμπορική συναλλαγή μας.


5. Η επιστροφή του προϊόντος γίνεται από τον πελάτη με τους εξής τρόπους: α) με αποστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση της Gway.gr,  Λουτρά Ωραίας Ελένης, 20100 Κόρινθος, μέσω του μεταφορέα επιλογής του πελάτη και με έξοδά του, είτε β) με την ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ή μέσω ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ και χρέωση παραλήπτη αρχικά στον κωδικό 167197. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης θα επιβαρυνθεί συνολικά τα ποσό των πέντε (5) ευρώ αντικαταβολή (για επιστροφή και αποστολή νέου προϊόντος).


6. Εάν η αρχική παραγγελία εκτελέστηκε εσφαλμένα από την Gway, δηλαδή σε περίπτωση παράδοσης άλλου είδους από αυτό που παραγγέλθηκε, κατά είδος ή ποσότητα, τότε οι δαπάνες αντικατάστασης (επιστροφή και αποστολή του σωστού προϊόντος) βαρύνουν την Gway. Ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το προϊόν, με χρέωση της εταιρείας, στην κατάσταση που το παρέλαβε και χωρίς φθορές, στην αρχική του συσκευασία και με όλα τα έγγραφα (απόδειξη κλπ.) που συνόδευαν το προϊόν. Η Gway έχει υπόχρεωση να πραγματοποιήσει εκ νέου την αποστολή της υπάρχουσας παραγγελίας(ίδιο προϊόν -ίδιο μέγεθος).


7. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό (πχ σκισμένο), ο πελάτης έχει δικαίωμα να επιστρέψει το προϊόν, σύμφωνα με τις διατάξεις της οικείας νομοθεσίας. 10.8. Νοείται ότι σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, όπως και σε κάθε περίπτωση, ο καταναλωτής διατηρεί στο ακέραιο το γενικό δικαίωμά του δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση πωλήσεως και επιστροφής του προϊόντος λόγω νομικών ή πραγματικών ελαττωμάτων ή έλλειψης συνομολογημένων ιδιοτήτων που διαπιστώνει μετά την παραλαβή του και τη χρήση του, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις των άρθρων 540 και επόμενα του Αστικού Κώδικα, το άρθρο 5 του ν. 2251/1994 και τις λοιπές διατάξεις προστασίας του καταναλωτή και εν γένει του αγοραστή.